Tuesday, May 28, 2013

Oh my Target!

Pagi tadi, pukul 9 Reuben dah ketuk pintu.
 
Jangan risau, tu bukan bofren saya. I setia you.
 
Reuben adalah salah sorang pekerja kontraktor kami. Agak serba boleh la dia, dari mengecat, memasang kayu lantai dan .......
 
Memecah kabinet dapur kami.
 
Mak aihhh.. rasa lain macam sungguh bila takde kabinet dapur. They left the sink and the stove, tapi sindrom tak-reti-memasak-di-dapur-sendiri sudah bermula. Ke malas? Muahaha... Memang la dapur ada, tapi kang bila nak kacau benda dalam periuk, baru teringat, sudip kat lantai. Belum lagi rempah ratus semua, letak kat mana pun iolls tak tau. Macam semalam tetiba teringin kat kek dalam mug yang boleh masak dalam microwave tu. Bahan-bahan ada empat aje, tapi satu tak jumpa. Boleh? Tak jumpa serbuk penaik. Sudahnya kek bantat. Lantak, asal ada rasa kek ngan cokelat, sebattttt...
 
 
Aktiviti kami hari ini.
 
 
 
Ko tengok minah sorang tu.
 
T__T
 
Hajat ke Target nak cari air filter, susu ngan orange juice. 3 barang tu je.
 
Masuk kedai, cik kak kita volunteer nak pegang bakul. Orait, mak nye menurut aje. Belum sempat sampai tempat air filter, ada orang tu buat detour.
 
"Mommy, pretty pantssss..."
 
Memandangkan 2-3 hari ni Cik Aiyu baik aje, I pun suruh dia amik selai, saiz 3T.
 
"Ok mommy, number 3"
 
Sudahnya bukan selai, bukan 2 helai, 3 helai seluar dia sebat! Campur dengan baju lagi, 5 helai semua.
 
Oh anak!
 
Pasni daddy kamu takleh nak bising lagi kat mommy, pasal anak pun sama, muahahaha...

16 comments:

JaSSNaNi said... BALAS

perghh.. pandai tul dia sopink.. kecil2 cili padi tu..

Kniedaz said... BALAS

hehe..Cik Aiyu dah pandai shopping ^_^

Shamsiah Abdul Rahman said... BALAS

Nurul..
Anak pompuan mmg mcm ni ke?

sabira said... BALAS

hahaha..biasalaa kak..gegurl mmg ada sifat semulajdi..rasanya kalau Mek Aiyu masuk Channel, Daddy fengsan teruihhh...nak nak skang dia dah pandai pakai handbag...hehehehehe

athirah Safarudin said... BALAS

wah dh pndai Cik Aiyu ye :)

Anonymous said... BALAS

haha.. nie blh geng dgn kak mary..dia buat pilihan sendiri..nk cantek2 aje..tp lg best..die terus tukar seluor o baju o kasut yg die berkenan on d spot..so mama kenala bayau walaupun geram

farah said... BALAS

I likeeee, macam tu la anak mommy kan...xpe mommy awak mampu cik Aiyu...kihkihkih...jgn marah ye lalingg Nurul...xpe kalo dpt adik girl nnt, blh turunkan baju2 lama tu. Penjimatan gituu...

Amy Z! said... BALAS

Amboi. Sampai 5 helai. Kalau camni selalu, memang boleh nanges. Hahaha. Takpe. Kecik lagi. Blh control lagi. Haha.

~Mami Little Hero~ said... BALAS

Mini fashionista! Pitam mak dia nnt. Hopefully the 2nd one will be boy... If not... Pening daddy dia nk handle 3 girls yg suka shopping. ;)

Dinas Aldi said... BALAS

Memang la lari dari "Target", kehkeh.

Cik Aiyu ada taste sendiri, senang boleh terus pilih, kihkih :D

Anonymous said... BALAS

Kuah tumpah ke nasi ek.......!

Ahkak

Unaizah said... BALAS

Like mother, like daughter :-)

HangKebon said... BALAS

Pandai cik Aiyu....dah dpt "Minnie" boleh la pi shopping....hehehe

Qider said... BALAS

hahahahahahah....

Madam Sooyaree said... BALAS

Jassnani,
Haaa.. tu tak tengok dia kalau sampai aisle cokelat, muahahaha

Kniedaz,
Benda yang tak elok, cepat je belajar kan, hihihi

Kak Sham,
Tak tau la Kak Sham, kita baru sorang anak. Kalau esok keluar boboy, kita buat comparison haaaa...

Sabira,
Hahaha.. nanti daddy dia tak tau, nak tarik mak ke anak keluar dulu, hihihi

Athirah,
Haaa.. kalau bab shopping, memangggg pandai!

Azza,
Hahaha... Aiyu tak reti buat camtu lagi. Takat bag dia terus satung tu ade lah :P

Farah,
Hihihi.. takut kalau dapat adik gegirl, lagi bertambah parah. Kali dua, hahaha

Amyz,
Hihihi.. baju bebudak murah lagi kan, jadi ok lah. Kalau masuk Mothercare, pengsan mak nye!

MLH,
Hahaha.. tu la kan, kalau banyak sangat hormon estrogen, pengsan bapak!

Dinas,
Hahahaha.. betul tu, lari dari target! Dia pilik semua yang berbunga, sah sah minah bunga anakku itu...

Ahkak,
Ni nasi tumpah ke kuah kot? Hahahah... tapi tu la, skang ni kalau ajak keluar, mesti dia ajak pi shopping. Hampeh.

Unaizah,
We share, we care, hihihi

HangKebon,
Hihih.. kalau minnie tumbuh atas pokok, hari2 pergi pun takpe!

Qider,
Haaa.. tu la dia, anak pompuan, memacam permintaan, hihihi

Fifi Nadhrah said... BALAS

ok la.. selamat tak penuh bakul!~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...