Saturday, June 1, 2013

Tukang kebun amatur

I is rasa nak fengsan you.
 
Moto hidup I adalah, biar tak lawa, asal kita kemas dan bersih. Kalau rupa lawa macam Miranda Kerr sekali pun, kalau rupa tak siap tak guna gak kan.
 
Ok, mungkin Miranda Kerr tu exceptional kot, pasal dia lawa nak mam, hahaha.. korang follow tak instagram dia? Fuihhh... nak nanges tengok gambar-gambar dia. Bertuah sungguh si Legolas.
 
Sebenarnya takde kena mengena pun Miranda Kerr dengan topik hari ini. Alkisah, rumput depan rumah kitorang tu dah mula naik rumpai. Makin hari, makin tinggi. Rumput nya nan hado sangat. Hidup segan mati tak mau. Iye la, dah skang panas terik, sampai 40 degC. Boleh siram sekali seminggu je, nak buat camne. Kang overdose air, menangis time nak bayar bil. After certain amount of usage, they will double or triple the rate. Tak sanggup mak!
 
Tapi tu la, takde air pun, rumpai hidup bersenang lenang. Dasar parasit. Suruh Cik Abe potong rumput, hmmm... malas nak komen. Nak potong sendiri tak boleh,  pasal tangan tak cukup panjang nak tarik starter gas lawn mower, hahaha... believe me I tried, tapi fail saje.
 
Jadi bila dah geram, I do what I do best. Online shopping, muahaha... bukan beli bag Givenchy Antigona ye kekawan, ahkak beli electric lawn mower. Kelas ko, beli barang jantan gitu.
 
I did my research, ramai kata lawn mower ni yang paling ok dalam kategori electric cordless. Man, I am a big sucker for reviews, so terima kasih pada semua yang suka tulis review!
 
 
Taaa daaaaaaa!!!!
 
My new baby.
 
Baby dalam perut tak keluar lagi, dapat baby segera, hihihi... Lupa nak amik gambar sebelum, masa tengah suci murni. Ni dah berabuk sket, pasal hari ni tuan punya blog sudah test drive, yiihaaa!
 
 
Ok tak, untuk tukang kebun amatur ini?
 
Jiran-jiran mesti ingat I buang tebiat. Ahhh.. pedulik! Asalkan rumput kami lagi pendek dari jiran tetangga, gua tak kisah babe :D
 
Overall I am very happy with my purchase. Of course, I would be happier if someone is running it for me, hehehe.. Tapi nak buat camne kan, dapat bofren keje tak tentu masa. The mower is lighter compared to gas mower, and you can start it with a button push. Sesuai untuk mereka yang petite size macam I, hahaha... Bonus addition is, ada grass catcher sekali you. Lepas potong rumput, terus siap. Takde adegan sapu menyapu.
 
Apa-apa pun, potong rumput adalah penat! Jadi, kepada sesiapa yang ada tukang kebun, hargailah mereka.
 
Sekian, terima kasih :P 
 

10 comments:

Nota Cikgu Anum said... BALAS

Iols pun menghadapi masalah yg sama. Tp x sampai la nk beli lawnmower sbb tanah berumput cuma sekangkang kera. Aritu iols cabut semua tanaman cik suami tanda protes. Kot ye pun nk berkebun sila la cantas rumput dan lalang tu sama. Hambek smua pokok tomato cili iols cabut. Sng hati..

Norlia Mohd Yusoff said... BALAS

cayalah walaupun amatur...org len belum tentu boleh buat neh...

farah said... BALAS

Preggy mommy mowing, how could u Colby?? Mesti buzzing hbs me-mowing tu. Apa pun salute to mommy yg super rajinn...hihi..apa peranan cik Aiyu dlm hal ni? Tolong tgk la kot kan. Anyway tersirap darah when u mentioned Antigona, lawaa nk mampss...lg lawa dr Miranda Kerr...lol...naness nk beli satuu...

farah said... BALAS

Preggy mommy mowing, how could u Colby?? Mesti buzzing hbs me-mowing tu. Apa pun salute to mommy yg super rajinn...hihi..apa peranan cik Aiyu dlm hal ni? Tolong tgk la kot kan. Anyway tersirap darah when u mentioned Antigona, lawaa nk mampss...lg lawa dr Miranda Kerr...lol...naness nk beli satuu...

Unaizah said... BALAS

Tabik la kat you. Tengah pregnant + weather mcm tu, you blh kasi tarah habis 1 lawn tu.

sabira said... BALAS

terror la akak mesin rumput sendiri..tabikkkkk...!!

Anonymous said... BALAS

wowe..kental ibu ngandung nie..ms ngandung mariam..kita totally aktif dan friendly..so dpt la mariam..yg super aktif dan peramoh

Fifi Nadhrah said... BALAS

terbaik la kak huda.. boleh jadi tukang kebun lepas ni.. kidding..

Norliana Abdul Rahman said... BALAS

kepada mereka yg ada tukang kebun hargai je eh.. jgn ada affair dgn tukang kebun sudah.. mihmihmih..

Nurul A said... BALAS

wahhhh...tak penah membayangkan diri ini menggunakan lawn mower.

haihhh givenchy Antigona, posa setahun pun tak mampu nk beli kot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...