Wednesday, July 3, 2013

Aiyu's 3rd birthday party

Anak saya dah 3 tahun you.

Kejap aje kan, kekadang  terasa cepat aje bebudak membesar. Tapi time dia buat tak paham bahasa, time tu laaa kita rasa, "oi, cepatlah besar!"

Her first birthday, kami sambut tiga orang aje.

Her second birthday, kami ajak Nicholas sekeluarga.

Her third birthday, kami ajak ramai sket la, hahaha.. Kesian dia, nanti dah besar mesti meroyan, apsal mak bapak tak pernah buat birthday party time dia kekecik dulu. So nah, amik ko. Birthday party.

Memandangkan rumah kami masih tak siap-siap, we opted to have her birthday party at the local Jumping Party place. Alaaa.. macam Jaya Jusco zaman dedulu. Ada gelungsor belon semua tu. Best tau, I dulu suka giler pergi Jaya Jusco pasal tu, hehehe...

At this Jumping Party place, diorang ada 3 private rooms. They are available for 2 hours for each party, so you can have some food and cake cutting ceremony in there lah. 

We chose the earliest hour, which was at 10 am. Senang, lepas makan ngan lompat, bebudak boleh tido.


Tema party haruslah Little Mermaid, hahaha...

Makanan takde la meriah sangat, omputeh stail. Kami bawak tembikai ngan Chex Mix, pastu order Domino's pizza. Settle. Bihun bihun takde. Tu pun kira meriah, pasal kekadang pergi birthday party orang, satu makanan harem takde. Jadi janganlah terkejut kalau korang terpaksa singgah McDonald's lepas balik daripada birthday party orang. Itu perkara biasa kat sini dek non.


Antara kekawan Cik Aiyu.


Muka-muka sabar menanti, hehehe...


Birthday girl kita tah ape pasal, dia cam tak excited sangat. Agaknya bengang pasal duk mintak kek tak dapat-dapat. Mana boleh potong terus kan, kena lah tunggu orang nyanyi dulu, hehehe... Tak pun mungkin dia stress, pasal dah tua, hahahaha...


Time ni dah mula senyum sket, pasal dah dapat makan kek, hehehe... 


Acara bukak hadiah. Daddy tolong bacakan kad. 

Balik rumah, Cik Aiyu macam senyap aje. Dah la time tu ada ribut pasir, nasib baik bila party dah mula. Kalau sebelum, silap-silap kitorang je yang datang, hehehe..

Thanks to those who attended, we really appreciate it :)))

Lama-lama, baru dapat tangkap gambar senyuman budak 3 tahun.


That's my girl!

16 comments:

JaSSNaNi said... BALAS

Hepi Besday ayu.. semoga sihat, besar, cerdik, pintar dan jadi anak yang solehah.. :) aminnnnn

Angah said... BALAS

ala comei anak dara sorang ni,slamat hari lahir cik ayu...besaq dah.....

cik chinta said... BALAS

Hb aiyu, beso da. Ikut pkembgn nye dr kcik.

lyza said... BALAS

Gambar dia usha cake tu..sweet sangat.. macam menanti boypren datang.. hehehe...

Masa dia potong kek tu.. cantik rambut mek ayu..dah panjang..

Cepat kan dia dah besar.. makin besar makin ayu gitu...

Mamasya said... BALAS

Happy 3rd bday Aiyu!

Nazayiena Ayiena said... BALAS

Hepi besday Cik Aiyu,semoga sihat selalu dan jadi anak yg soleh.

Arena said... BALAS

Wah besar dah anak dara u. COmel bukan main. hehehe.

Nota Cikgu Anum said... BALAS

X sangka dh skodeng blog ni hmpir2 tiga tahun. Klu buat master dh lama dh grad :). happy birthday Aiyu. You r getting prettiern prettier

Nota Cikgu Anum said... BALAS
This comment has been removed by the author.
Yong Is My Name said... BALAS

Happy birthday Aiyu!!

a!k0 said... BALAS

To Cik Ayu,

Happy belated birthday to you!! :D Mane tau nanti2 bleh jumpa kan. :D Dah jadi princess besar skit leh la tolong queen kemaskan rumah k. Hihih... Semoga panjang umur dan murah rezeki. Lots of hugs and kisses!

Idda

x0x0

lifelittlesurprises.blogspot.com

Amirah Nadrah said... BALAS

Happy besday cik aiyu. Semoga dimurahkan rezeki dan jadi anak solehah :)

Fifi Nadhrah said... BALAS

muke tak puas hati.. kate kek die.. tapi tak boleh nak buat ape2.. kene tggu org dulu.. hahaha.. cute!~

Hani said... BALAS

Happy birthday Aiyu ♥
Moga membesar sebagai anak yg sihat dan bijak insyaallah ;)

From auntie Hani

Amy Z! said... BALAS

Makin comel la cik aiyu ni. :-)

Yaati Nor said... BALAS

comel la cik aiyu ni..muka unik..mcm mata cina pun hade..ihihih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...