Thursday, July 4, 2013

Splash time!

Kot kot ada yang terkejut lagi 2 minggu, kenapa Cik Aiyu cekelat sangat.

Ni haaaaa sebabnyaaaa....






Sebelum ni kitorang selalu pergi public pool. Tak la kerap sangat, dalam sekali ke dua kali seminggu. Pergi dengan kumpulan mak-mak. Sambil anak minum air kolam, kitorang ger gossip.

Ada sekali tu grandma ngan daddy ikut. Agaknya pasal tengok Cik Aiyu seronok sungguh kat sana, diorang belikan kolam untuk cik kak kita. Apa lagi, memang laaa dia suka!

Dah naik berbelang badan Cik Aiyu. Ada putih, ada cekelat. Nak buat macam mana, suka sangat main air. Kata summer time kan... 

So far mak nye tak terlibat dengan aktiviti anak kat belakang rumah, pasal tanak hitam, hahaha.. Grandma ngan daddy rajin tunggu sambil diorang pun sunbathing. Saya masih Melayu sedar diri, hehehe.. Minggu depan tak tau le, pasal grandma dah balik. Terpaksa mak nye take over.

Tapi takpelah, seminggu je, pasal lepas tu...

Malaysia, kami datanggggg!

*sambil buat list makanan*

10 comments:

Anonymous said... BALAS

ahaha.
baru nak komen cik Aiyu nak ikut kaler mak dia.

ni rupanya reason dia.

Seronoknya back yard beso, boleh letak kolam.
maknye tak join sekaki ke?

Amy Z! said... BALAS

Aaa.. seronoknya mandi kolam siap ada slide lagi. Kalau Alam dapat ni, mesti tak nak masuk rumah dah. Haha.

Kat Msia sampai hari Raya ke? Kalau sempat, kita datang raya rumah awak. Hehehe.

HangKebon said... BALAS

bestnya cik Aiyu! huhuhu

p/s : jgn lupa list Param mana nak pegi hehehehe :P

Amirah Nadrah said... BALAS

Waaaaah.....nak join cik aiyu mandi swimming pool lah ;)

Anonymous said... BALAS

Assalamualaikum cik aiyu n mommy..

Bestnyee blakang besar..leh wat plygrnd sndiri..
Xpe cik aiyu nk ikut kulit mommy

Safe journey to kg.malaysia cik aiyu..

Salam sayang acik n mia laila

Nashays said... BALAS

Bole kak tp memula kena pakai sun block pastu pakai payung..mmg jadik bahan gelak lepas tu..

farah said... BALAS

Happy Belated 3rd Birthday cik Aiyu! Post celebration la ni ya ber-swimming sakan ni. Dah nama omputih suntanning la apa lg kan, mak nya dah biasa kena panas. Hehehe. Safe journey soon dearies, hope cik Aiyu will be on very good behavior! :)

Fifi Nadhrah said... BALAS

budak2.. memang suke air kan.. kekadang kalau da dapat mandi tu.. nak ajak naik punye la payah.. berendam sampai kecut..

sabira said... BALAS

mek aiyu maintain panjat slide ikut depan..wiwiwiwiw....

shikin said... BALAS

Slide dan kolam itu satu set ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...