Wednesday, October 2, 2013

Shoe shopping

Rindu I kat blog tau.

2-3 hari ni, hidup kami kucar kacir sikit.

Pening kepala tengok rumah bersepah tu biasa lah. Hati kata nak kemas, badan kata lek luuuu... Pastu stress sesorang, tah ape ape tah. Cik Abe kata, nak risau buatpe. Bukan mak nak datang pun. 

Kalau itulah prinsip hidup I, habis laaaa jamban tu berlumut bang oi.

Sebab musabab kenapa kami pening lebih minggu ni, adalah pasal mek Aiyu.

Hari Isnin hari tu, kami dapat nota dari cikgu dia.

Katanya Cik Aiyu tanak pergi PE class, dia lagi rela duduk di "thinking chair". When I asked her why, she said she was tired. True enough, lately kami satu rumah hidung ala ala tersumbat. Season is changing, so siapa yang tak tahan tu, akan mengalami ala ala allergy reaction. Runny nose, itchy eyes and so on. Jadi badan memang cepat letih.

Tu satu hal lah. It might been easier if she stop refusing to sleep at night. Penat weh, gaduh setiap malam pasal Cik Aiyu tanak tido. We tried to talk to her nicely, tak jalan. Naik suara, tak jalan. Time out, tak berapa jalan. Ugut nak buang barang dia, tak jalan gak. End up bila Cik Abe dah hilang sabar... baru jalan. 

T__T

Bapak bapak ni sesekali keluar taring, I pun takut. 



Hari Selasa lak, cikgu kasitau Cik Aiyu cakar kawan sekelas dia.

T__T

Pening tak pening lah!


Again, I assumed she was not being nice because she was exhausted. Malam Isnin tu dia tido jam 11 malam kot. She stayed in her room lepas kena amukan bapak, tapi dia bantai gi menyanyi lak. Siang Isnin tu, dia tido lama, dalam 2-3 jam gak. Agaknya sebab tu susah nak tido malam.

Why did I say she was exhausted? 

Pasal balik dari sekolah, tak sempat sampai rumah, dia dah tertido dalam kereta. Midland ni kecik je jah, 20 minit driving dah sampai sempadan bandar.

Lucky enough, she didn't nap for too long. 30 minutes or so, dah terjaga. 

Last night, she was not being too hard about going to sleep. 9 malam dah pengsan.


Hari ni kat sekolah, alhamdulillah. Takde buat hal. I guess my assumption was right, her behavior somehow reflected from her quality of sleep.

Jadi mulai sekarang, no more long naps. Maximum 1 hour je k.

Since she's getting better, and I was thinking that she might need some other stimulant, we went for dancing shoe shopping.



Layan gak kedai ni, siap ada tukang ukur kaki. Best part is, memang kedai tu jual kasut bebudak aje, hehehe... Cik Aiyu gumbira sungguh, macam masuk kedai candy. Ikut perangai siapa le tuuuu...


Ballet & tap shoes.

Dalam membeli kasut untuk dance class, sempat gak dia pow mak nye kasut Hello Kitty.

It's ok my girl, I feel your love for shoes :D

12 comments:

ANR said... BALAS

nak tgk gambar dia pakai ballet & tap shoes sekali dng costume.. hehehehe

NenetPenne (NP) said... BALAS

tap dancing and ballet?
i love tap dancing...wahhhhhhh
go cik aiyu goo...

Rizziela said... BALAS

wow..mesti cute kan dia ballet dance.. .nak tgk gambar si comel boleh

Schazaza Zober said... BALAS

wahhhhhhhhhhh... pandai protes dah ye cik aiyu... hehehehee

wow, dance shoes??? patutla mak die layan je. anak pn suke shoes. pasni siapla collection shoes die...

Anonymous said... BALAS

Geng Mimin la..gila kasut.. penin nak melayan dia kalau g beli kasut..

Penat sekolah la tu.. nasib tak skolah kt Malaysia nie.. sek keb n sek agama.. tp utk 7 tahun le.. hehe.. tak pun dia rindu kat kita orang kt sini.. ;)

<3 kakliza <3

Amy Z! said... BALAS

Aaa. part kasut tu, memang ikut mommy. Hihi

n.a.n.i.e said... BALAS

can't wait nak tgk vid cik aiyu menari tap dgn kasutnya :)

Lynna Ghani said... BALAS

OMG....comelnya kasut tuh...geram plak tgk.....perempuan dgn kasut ni mmg tak dapek dipisahkan....yg "remaje" mcm kita ni pon suka tgk wpon kasut budak2 hehehe ;)

Fifi Nadhrah said... BALAS

mane tak tumpah kuah kalau ke nasi.. haha..

nazila jaafar said... BALAS

maner kasut Hello Kitty punya gambar...nak tengok...

Nisa Ali said... BALAS

Same macam mummy dia..suka kasut

Nisa Ali said... BALAS

Same macam mummy dia..suka kasut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...