Wednesday, February 5, 2014

Ariel, Chingga & Norry

Eh eh ehh... lagi seminggu ada orang tu nak balik Malaysia lah.
 
:D
 
Tapi kali ni rasa berdebar sikit, pasal nak tinggal Cik Aiyu.
 
T__T
 
Nak bawak sekali, rasa tak confident. Lagipun dia dah mula sekolah ni, tak boleh nak ponteng lama. Kehadiran kena 90%, baru boleh masuk kelas yang berikutnya. Hewahhh... kalah masa mak kat unibersiti dulu tau...
 
Jadinya kami akan import adik Cik Abe untuk jaga Cik Aiyu dalam tempoh 2 minggu tu. Nasib baik bapaknye spesis kerja 2 minggu, cuti seminggu. Kalau tak susah jugak kan. Sebab tu la kami macam berat hati kalau nak kerja opis. Hari-hari 9 to 5, tepu jugak kepala.
 
Cakap pasal kepala, hari ni mak nye sakit kepala. Congestion gitu. Sekejap panas, sekejap sejuk, amik ko... hidung pun tersumbat. Rasa macam nak hentak kepala sendiri, tapi nanti sakit pulak, hehehe..
 
Nasib baik budak dua orang ni mood ok, jadi tak la stress sangat.
 

I suruh Cik Aiyu main dengan adiknya, cuba teka apa yang diorang main?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?


Main Barbie dolls, hahahaha...

Barbie dolls Cik Aiyu ada tiga. Satu nama Ariel, satu nama Chingga, satu nama Norry.

Yang Ariel tu dia kasi nama pasal ikan duyung. Tang Chingga dan Norry tu jangan ditanya, tak tau dari mana datang nama tu. Confident je kasitau I, "This is Chingga, and this is Norry". Siap suruh I eja kan lagi, hihihi...

 
Abang Aaron dengan Chingga.
 
Bila ditanya kenapa Chingga tak pakai baju, Cik Aiyu kata,
 
"Chingga needs to swim. I don't want her clothes to get wet."
 
Ok lah, bojel pun bojel laaaaaa.....

12 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said... BALAS

Hensem nya abg aaron..menangus aaron ajis. Huhu. Betullah kata ayu. Nak swim mana boleh pakai baju

Madam Sooyaree said... BALAS
This comment has been removed by the author.
Madam Sooyaree said... BALAS

Tengkiu Yana. Hahaha.. tu la kan. Tapi kalau dibuat real life, mak tak sanggupppp!

Madam Sooyaree said... BALAS
This comment has been removed by the author.
Anonymous said... BALAS

bestnya ada pic both of them. 1st pic tu suka sangat...

pic 2 n 3 ni muka abg Aaron mcm redho jerr.. hahaha. luv all the pics. welcome back to Malaysia ;-)

niza noordin

Anonymous said... BALAS

comel2 la anak u huda.siannya cik aiyu nak kena tinggal..agaknya dia melalak tak time kena tinggal nanti @ dia buat dek je kan.. hahaha...

ana,damansara

Badar The Great said... BALAS

OMG cute gila abg aaron smpai terpangil akak nk komen on ur blog.... selama ni akak jd silent reader aja. geram tgok abg aaron tu..leh pinjam tak?

Dinas Aldi said... BALAS

Baby Aaron nampak tenang ja main barbie doll, kehkehkeh! Semoga kakak Aiyu ok kena tinggal. Takpa daddy ada :)

Amyz Azlie said... BALAS

Pasrah aje la Aaron kena main doll. Bojel pulak tu. Hahaha.

Kalau dah besar sikit boleh protes.

Mcm Amelyz, main kereta abang dia. Hahaha. Mama belum beli girly toys lagi kat dia. Haha. Kesian anak.

Fifi Nadhrah said... BALAS

muke aaron.. cover macho tengok barbie doll..

hazlina azmi said... BALAS

comelnya 2 beradik ni.......blogwalking,jemputlah ke blog saya ye
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

-iLLa- said... BALAS

comey btul adik cik aiyu!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...