Thursday, April 3, 2014

A step forward

Sejak 27 Mac hari tu, abam Aaron dah maju setapak.

Ada orang tu dah makan :D

He's barely 5 months old, but oh well, we fed Aiyu about the same time too.

Lagipun pediatrician yang sarankan, boleh mula makan dari sekarang. Memula kitorang ingat nak tunggu abam Aaron duduk stabil dulu, tapi doctor kata tak perlu tunggu. Every baby is unique and different. Benci tau, asyik asyik kasi alasan tu je. Sama la dengan pregnancy. So kesimpulannya, kalau takde benda yang agak-agak membahayakan, jalannnnn.....

 
Awal-awal tu dia tak berapa nak makan, skang ni, dia yang menganga dulu, hehehe... Tapi abam Aaron ni makan persis motobot, habis bersembur. Pakai bib pun tak jalan, kena pakai baju hujan gamaknya. Mak nya pun kena pakai sekali.
 
 

 
 
Tak cukup dengan baby food, kakak nya pun dia nak makan. Nasib baik Cik Aiyu sedap, hehehe...

13 comments:

gerbera said... BALAS

Abam, kenapa ko tembam.

sabira said... BALAS

teringat mek aiyu first time makan..sama macam aaron kott...masa tuh kat umah grandma..hahahahaha.

nasa mulia said... BALAS

seronok tengok video tu...

||alis|| said... BALAS

jambul abam tu yg mahai :P

*persis motorboat, ok lawak. haha!

ika said... BALAS

Comel je..aiyu cupcake

Anonymous said... BALAS

Little sweethearts!!Definitely an "awww" moment video!
Life's greatest pleasures. Our kids laughter and happiness. Banyaknya rambut Aaron. Brennan says "HI" to Aaron and Kak Aiyu.

Lee

Yong Is My Name said... BALAS

Ayoyooo.. abam abam bambam ..tomeinya..

ps: ayat mak Aaron bikin aunty Yong tergolek golek gelak sensorang

Madam Sooyaree said... BALAS

Gerbera,
Hehehe... kena lah bina badan, nak kasi sasa ;)

Sabira,
Hihih.. betul la tu! Masa tu nak Christmas, semangat dia makan lobak!

Nasa,
Thanks dear, kita pun seronok tengok anak2 gembira :)

Alis,
Hahahah... rasa geram nak potong tau! Memang betul motobot Aaron ni, menyembur aje dia

Ika,
Hehehe.. thanks!

Lee,
Hi dear! True, nothing beats kids laughter and happiness. How are you doing over there?

Madam Sooyaree said... BALAS

Yong,
Hehehe.. thanks dear. Aaron tu nak mommy dia bina bicep tricep tu, hehe

Amyz Azlie said... BALAS

I'm delicious.. Hahahaha.. Funny la awak ni, aiyu. Dah la gelak dia dari dulu camtu gak. Hahaha. Comel sgt!!

Aaron siap, auummmm.. makan kakak! ahahahaha.. Comel sgt!!

Amelyz suka sangat masa abang dia baring, dia mesti datang panjat. Tergelak2 abang dia sebab geli jari halus adik dia panjat dia. Haha.

Buyuiazliana said... BALAS

hi,

Betol ke mek aiyu cakap "i am delicious, i am cupcake"? hahahahahaha.

Qider said... BALAS

comelnya kakak aiyu gelak, lagi semangatlah aaron nak makan kakak beliau..dap, macam cupcake ye :-)

Makcik Anak 3 said... BALAS

sakan cik aiyu gelak..geram lah anty nie.....heeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...