Thursday, August 28, 2014

He walks!

 Pagi tadi, ada orang tu request nak pergi Planetarium.
 
Iye lah, sejak Cik Aiyu dah kenal planet ni, asyik la duk cerita kat I, pasal solar system. My favorite thing kata dia.
 
"Mommy, the sun is sooo hot, you cannot touch it".
 
"Mommy, the mercury has no water in it".
 
"Mommy, venus is covered by clouds".
 
"Mommy, the earth is where we live. It has continents, and we are in North America".
 
"Mommy, mars is red and it has volcano".
 
 
 
Perghhhh... dia punya cerita, sampai esok pagi pun tak habis repeat. Tapi anak tengah excited nak belajar kan, layan je la.
 
 
 
Anyway, planetarium kat Midland ni kecik aje. Takde ape sangat pun, tapi ok lah buat budak umur 4 tahun kagum, hahahaha...
 
Yang mommy ngan abam Aaron, duk tepi je la. Layan cik kak yang tengah excited.
 
 
Dari planetarium, I ajak Cik Aiyu pergi beli kasut sekolah. Rasa macam kasut sukan dia dah ketat. Nak pakai sandal, tak boleh pulak. Crocs apa tah lagi, hihihi... Lagipun memang I nak cari kasut untuk Aaron. Kasut dia ada sepasang, tapi sebelah tak jumpa masa kat Malaysia hari tu. Sudahnya aku nak buat apa dengan sebelah kasut kan? Sebelum ni abam Aaron pakai crib shoes, kali ni mommy nak cari yang ada tapak. Kot kot dia nak berjalan kan, hehehe...
 
 
Her Cinderella moment. Cuma bukan Prince Charming, tapi pokcik yang sarungkan kasut, hahaha...
 
 
 
Abam Aaron pun beli kasut, dah naik saiz 5 you.
 
Dan teka lah apa yang jadi petang tadi?
 
?
 
?
 
?
 
?
 
?
 
?
 
?
 
Abam Aaron dah berjalan setapak!
 
Agaknya berkat beli kasut kot, hahahahaha....
 
Kali pertama I sorang je nampak, tapi untuk kali kedua, Cik Aiyu pun nampak. Seronok dia, adik dah pandai jalan. Macam baby Rose kata dia.
 
Bila Cik Abe balik, dia pun cuba cuba lah nak kasi Aaron jalan.
 
 
 
Haihhh.. tak dapekkkk....
 
Sian daddy kuciwa, hihihih...
 
Takpe, esok kita practice lagi k? We can do anything with the right shoes, baby! :D

4 comments:

CikLily Putih said... BALAS

cian cik abe tak dpt tengok aaron jalan ek..

lyzaCR7 said... BALAS

Wahhhh heaven mimin nie..kedai kasut ..klau mimin masuk..tak tahu la brapa banyak kasut dia beli.. memang gile kasut minah sorang tu..

Madam Sooyaree said... BALAS

Cik Lily,
Tu lah, sian dia... tapi alhamdulillah, tadi anak dah tunjuk kat dia, hihihihhi

Kak Lyza,
Haaaa... ni baru sebelah... lagi sebelah tu, lagiiii meriah! Atas meja pun penuh dengan kasut yang sale, aye pun rambang mata!

Makcik Anak 3 said... BALAS

pink jugak yer...jadi pilihan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...