Monday, September 22, 2014

Eat, eat and eat!

 Sebab menyebab kenapa tuan punya blog sibuk hujung minggu hari tu...
 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
 
Paaaarrrtttttiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!
 
 
 
Memandangkan ini pertama kali kitorang ada tetamu lebih daripada 3 orang (hahahah... sedih kan!), I macam nervous sikit. Tak reti nak budget makan, dan pinggan segala. Tetamu yang datang, adalah warga Malaysia & Indonesia di Midland & Odessa. Odessa is a nearby town, about 20 minutes drive from Midland.
 
Ikutkan orang Malaysia kat sini tak ramai, Indonesia boleh tahan jugak lah. Memandangkan hari tu dah join gathering diorang kan, kali ni I dengan selamba bomba ajak diorang datang rumah pulak. I like the idea of having company over, unfortunately we do not have a lot of friends to do so, hehe...
 
Nasib baik diorang sudi datang. Umpan pada hari kejadian adalah nasi lemak, hahaha..
 
Nak call mak untuk tanya resipi, segan pulak. Lagipun tau tau je lah mak mak, "masukkan ni sikit, tu sikit". Sikit tu macam mana? Sikit besat genggam Aaron? Besar genggam Aiyu? Nasib baik I terjumpa resipi online, yang pakai gram, hahahaha...
 
Gotta say, this is my new found love!
 
 
*kat mata ada heartshape*
 
Siapa sangka kan, I belajar masakan Melayu dari non Malay blog, hahaha...
 
She made everything look so simple! Rasa macam nak cuba semua resipi.
 
 
 
Ok lah, esok nak beli yoghurt kosong, buat pizza lak :P
 
 
 
P/S: Semorang puji nasi lemak I sedap, kembang bon bon mak tauuu.... Kejap aje, licin!

10 comments:

ira_violet_bee said... BALAS

hohohoho...nasi lemak melambangkan malaysia...ok la tue mami aiyu and aaron..makan..makan..partiiiiiii...memang best!!!

lyzaCR7 said... BALAS

Meatball sup tu nampak sangat yummmyyyyy...

Yan said... BALAS

Semua nampak menyelerakan. Hebatt. ��

Syima Syaz said... BALAS

Walah gigih baca blog ni dari bln 5... Dah lama sangat tak baca blog huda sebab skrg blog pun pakai hp, rumah takde internet...

Sama lah kita, kalau masak mesti refer google sebab kalau tanya mak dia punya jawapan mesti 'agak2 lah..'.. Agak2 macam mana ntah... -.-

SueGinola said... BALAS

Meriahnya Kak Hudaaaaa.....i like!!...
Bila tengok meja tak rupa meja orang putih dah, terus teringat open house kat malaysia......hihihihi....(jangan marah ekkk....nanti kena jualll)...

Hani said... BALAS

sedapnyaaaaa ..
memang seronok buat makan-makan ni I suka sangat sebab boleh get together. pujian tu complimentary kann hehe tapi seronokkk kan

CikLily Putih said... BALAS

macam-macam je masak ek... semuanya nampak sedap

Qider said... BALAS

I feel you..tanya mak sendiri memang macam tu.. tapi nasi lemak I try and error sampai jadi haha..

I pernah jumpa sambal tumis petai udang yang dibuat oleh non-malay..sedap dan simple gila..

Amyz said... BALAS

Ho ho.. Sungguh menyelerakan. Nyam nyam!

Fifi Nadhrah said... BALAS

nasi lemak dgn melayu tak boleh pisah.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...