Friday, October 17, 2014

Things we learned from our kids

o·void
ˈōˌvoid/
 
adjective
1. (of a solid or a three-dimensional surface) egg-shaped.
 
noun
noun: ovoid; plural noun: ovoids
1. an ovoid body or surface.
 
 
 
Yup, I did learn a new word from Aiyu. Ovoid. Bak kata cik kak kita, "Mommy, I am eating an ovoid fruit (grape)".
 
Ko mampu? Kena rujuk kamus mommy tauuu... I didn't realize it will be this soon, but oh well... At least I know her tuition fee is well paid off :D.
 
 
 
Sedar tak sedar, minggu depan birthday abam Aaron. 24 Oktober nanti. Kejap je kan. Rasa macam baru bulan lepas je beranak. Mana tak nya, badan tak kuncup kuncup ni, hahaha... Abam Aaron skang memang dah terror sangat berjalan. Tengahari tadi gi taman, rasa macam dah big boy sangat dia. Jalan sorang sorang keliling playhouse. Rasanya macam dia tak merangkak langsung. Elok lah tu, lembut sikit kulit lutut kamu. Kalau tak, macam kertas pasir kasarnya, hehehehe...
 
Insya allah birthday abam Aaron nanti, kitorang celebrate berempat je kot. Ajak reramai pun, bukan dia paham. Kang Cik Aiyu lak yang gila kuasa, hahaha.. Ikutkan Cik Abe, dia kata kek pun tak payah. Tunggu grandma dating bulan November, baru sambut. Tapi I rasa macam kesian la pulak. First birthday kot. Jadi I cakap, kita potong kek dua kali, hahahaha... Ada sebab mommy kamu nak bakor kek lagi, hihihi.. Kalau lah part bakor lemak pun I rajin gitu....
 
:D
 
Hmmm... agak agak, kek bentuk apa yang sesuai ek?

6 comments:

Nadira Noor said... BALAS

kek bentuk 1 hehe

Mama Kembar 3 said... BALAS

an ovoid shaped cake! adehhh cik aiyu ni, unty didn't even know that word exist tau hahaha

Amyz Azlie said... BALAS

Takpe. Abam Aaron tak paham lagi. Bentuk apa pun boleh, mommy. Nanti dah baya Cik Aiyu sok, takut dia mintak bentuk Iron Man lak. Pengsan..

Amelyz pun sama lah. Sekarang asyik nak berlari je. Semput mak kejar. T___T

Lynn Hamzah said... BALAS

sekejap jer masa berlalu kan...buat kek bentuk 1 la...

Anonymous said... BALAS

Pic header tu dh nk ken tukar, pic cik aiyu je. Jealous abam Aaron

Syima Syaz said... BALAS

Baru nak komen ovoid shape.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...