Tuesday, November 29, 2011

From DSLR point of view…

Sila muntah darah.

Hari ni entry adalah gambar Cik Aiyu dengan kadar tak berhenti.

Bukan ape, mak nye jakun dengan hasil DSLR. Ada satu hari tu Uncle Jijul, Uncle Harry & kamera DSLR datang rumah KJ. Jadilah photo shoot season pree tidak berbayor. Dari photographer ke model, semua takat dapat upah kuih bahulu aje. Sedap weh bahulu baru masak, sepupu iolls buat. Siap ada oven besar macam kat kedai, pasal dia buat bisnes ala IKS gitu le. Masa kami gi visit tu, adalah dalam 10 ketul bahulu aku ngap. Belum lagi yang bawak balik lagi, hahaha… Buruk perangai, dah melantak cukup cukup, siap tapau.

DSC_7744DSC_7782DSC_7793DSC_7806DSC_7820DSC_7764DSC_7822DSC_7823DSC_7824DSC_7832

Santek kan gambar-gambar DSLR! Bila haku buat proposal kat Cik Abe, dia sound pree aje. Takat nak guna automatic mode, takde makne nye. Eh, iye ke bang? Muahaha… Malas la nak belajar! Orang nak snap snap aje macam tourist dari China Open-mouthed smile Barulah Malaysia, truly Asia!



P/S: Sorry pada mereka-mereka yang tetiba blog nye hilang dari blog list ku. Tengah proses nak upgrade, tapi tak siap lagi.

19 comments:

アヌムちゃん said... BALAS

comelnyaa cik aiyu..geram tau tengok..isk2..aa beli la satu dslr..mesti meletop gmba nnt..sy pn pkai mode auto je..hik2..

Anggerik Berduri said... BALAS

homai homai cantiknya gigi cik aiyu.. pandai mummy die jage.. hehehe bibir pun mungil. auuwwwww

Nazayiena said... BALAS

comelnya cik Aiyu.....sedapkan kuih bahulu baru lps masak...

Asmara said... BALAS

next top model! hehehe..

Nanak said... BALAS

mmg cun hasil dslr ni..tp i mampu jadi model je..nak beli, i tak mampu..hukhukhuk...

PutriesNoora said... BALAS

gigi cik aiyu sangat canteeekk...aunty tergoda!=D

littlenailofar said... BALAS

geramnya tgk cik aiyu.. isk!~~

cik aiyu model kuih bahulu ye :D

lyza said... BALAS

Nurul
gambar yang 2nd last tu cam luq luq plak bila tengok..
gambar no3 tu lawo ar..nampak ayu sangat...ala2 termenung ingat boypren..hehehe...

BabyIntan said... BALAS

Suka gambar no 3 tu, series comel banget dgn mulut pinkish nya tu :)

Huda, intan pon pakai mode auto je bila amik gambar arissa nie, sungguh tak brp pandai nak pakai manual...hiks!

miralatiff said... BALAS

Aiyu ni makin besar makin ikut muka ko aku tengok..makin feminin and cute..pujian ini di tujukan khas buat anak yer..bukan mak nyer..hehehehe

4 Kay-E said... BALAS

Comelnye Cik Aiyu makan baulu :)

Kena beli DSLR lah nampaknya... Auto mode pun cantik pe. hehee...

Mama Kembar 3 said... BALAS

comei, comei, comei! syok je tengok minah saleh ni makan bahulu hehehe

Lady of Leisure said... BALAS

isk comel betul anak dara narif ni taw!

Nota Cikgu Anum said... BALAS

wiiiiiiiiiiiiiii...dh makin mcm Suri!!!

Niza said... BALAS

tomeinye.... geram tgk..pipi bam bam..

Anonymous said... BALAS

Beli je USD700 je, entah kut murah lagi waktu nak X'mas nih.

Pastu gosok jangan tak gosok ..sambil cakap kat cik abe, I want to go for DSLR Camera Short Course. Gerenti bagi nya.
kalau dia tak bagi, makna ko tak pandai gosok la huda.
jangan marah, nanti saya jual.

Azian

ahkakbatik said... BALAS

nikon dslr plg murah $450 je yang... memula tak pandai kenalah pakai auto je.. tak beli mana nak pandai kan.... lepas beli tak pandai2 jugak... dia boleh kata apa..... dah beli...hahahaaa...

Amy Z! said... BALAS

kita pun mengidam dslr jugak ni. hahaha. tapi sebab besar, susah gak nak bawak. dah le ada handbag besar ni. dah pandai jalan pun kdg nak dukung gak. ahahaha.

aiyu.. penuhhh dah gigi dia. hihi. muahh!

Madam Sooyaree said... BALAS

Anum,
Eh, awak pakai auto mode ke? Cantik2 gambar selalu nye, jeles! Pakai kamera apa?

Aqilah,
Hihih.. mak nye tak le jaga sangat gigi. Agaknya pasal gigi dia tumbuh banyak2 sekali, so tak sempat nak gap atau menjadi gigi arnab, haha

Kak Nurul,
Thanks kak. Itu la, cicah pulak dengan air kopi, nyum!

Asmara,
Auww.. thanks dear!

Nanak,
Hehehe.. takpe, pelan2 kayuh, mana tau satu hari dapat ;)

Putries Noora,
Auww, thanks auntie!

Littlenailofar,
Thanks dear. Tak laku masuk iklan, jadi model bahulu pun jadi lah

Kak Lyza,
Hehehe.. dah kata sepupu kan. Muka sombong atuk hepi tetap ada, hahaha... Teringat boipren? Ooo.. padan le rajin ke taman!

Baby Intan,
Thanks dear. Eh, you pun pakai auto ke? Selalu nampak jelas je muka awek gebu kita tu!

Mira,
Hahaha.. aku tau kau nak kata aku cung. Takpe, aku terima, hihihi..

4 Kay E,
Thanks dear :) Kalau kamera yang nipis tapi lense boleh tukar tu aci tak? DSLR berat!

Mama Kembar 3,
Eh, separuh Malaysia maaa.. haruslah makan bahulu cicah cream cheese!

Lady of Leisure,
Auww.. thanks dear! Kalau Arman lahi last year, boleh kita runding, hihiih

Nota cikgu Anum,
Suri? Hihih.. tunggu Cik Abe shopping kasut Louboutin untuk anak, hahaha

Niza,
Thanks dear. Makin bam bam bila disumbat bahulu selalu!

Kak Azian,
Hahaha.. masalahnya Cik Abe tau bini memang pemalas, selalu excited tak lama. DSLR ni bukan ape, berat! Tu yang macam fikir 20 kali gak nak beli

Kak Tek,
Hahahah... bernas cadangan kak. Cuma kita malas nak kendong kamera, tu malas nak beli. Nak pulak kalau nak skodeng orang, lense mesti panjang dan berat

Amyz,
Haaa.. tau takpe... berat kan kamera ni. Hari tu ada gak amik feeling sangkut kat bahu, tak sanggup you!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...