Friday, March 16, 2012

Sand box

Bertambah lagi gajet di laman belakang rumah kami.

DSC05011-e

Asal usul nya adalah kerana apabila mak bertani, anak pun sibuk sama nak bertani. Kesian oregano kami, berapa kali dah Cik Aiyu cabut dari tanah. Kata beli pokok instant, memang la senang tercabut nye. Nak beli benih, alahaiii.. yang aku tanam minggu lepas tak nampak hasil lagi. Harap-harap keluar la putik nya, kalau tak, memang aku cari pokok instant lagi la, hahahaha…

Tapi hari ni bukan cerita pasal tanaman kami. Hari ni nak tunjuk rentetan gambar macam mana Cik Aiyu excited jumpa kaki yang hilang dimakan tanah.

DSC05012-eDSC05013-eDSC05015-e

Nah kau, makan tapak kaki!!!

DSC05017-e

It’s amazing how kids can be excited over the smallest thing. Nak buat macam mana, dia tak kenal Louboutin dan 2.55 lagi, hehehe…

DSC05020-e


P/S:Kombinasi pakaian adalah dipilih sendiri oleh Cik Aiyu. Jangan salahkan mak nye bila baju anak tak matching ye :P

15 comments:

Cik Puan Hafiza said... BALAS

Manisnya anak dara dia..
Takpe, skang ni trend color block.

Tak matching pun orang tak tak kisah dah skarang..It's a trend.

ANR said... BALAS

auuww cik aiyu dah terserlah keAIYUan nya bile makin besar. huhuhuhu

seluar comel mcm candy. :)

Anonymous said... BALAS

OMG Louboutin!!! itu harus lah maknye yg mengenalinye.. hahahaha..

true... kids usually get excited over small things.. anak i excited bile dpt lock channel TV kat umah.. i yg tiap2 ari tgk tv pon x tau nak lock channel (sbnrnye x tau pon leh lock) hahahaha... nsb2... smpai skg x leh unlock chanel 2. nsb TV1.. hahahaha...

BTW cik aiyu cute la x kire die pkai baju ape pon... hahaha..

ITA

farah said... BALAS

Main sand je pun cik Aiyu senang pakai 'pajama' pants je kan...xkn nak pakai jeans n skirt plak kan, kan, kan...hehe...pjg tapak kaki cik Aiyu tuh, mau dah saiz brp kasut skrg daaa...

my everything said... BALAS

geramnye la tengok bodak comey nihh!!! balik msia singgah umah untie ye nak cium kuat2 !!! gerammmmm

Amy Z! said... BALAS

Kita baru pikir2 nak beli. Sebab laman tak luas. Biasala rumah teres kan.. Jadi tak payah la~ Kat situ la parking kat situ la nak bersand box. Nak bukak pool kecik tu pun pikir 2-3 kali. Haha. Last2 mandi je kat tab dlm bilik air. Kasihan anak. Tu sebab asik meronta2 nak pergi playground tiap petang. Hahaha.

Dah pandai pilih baju? Pandainya~ Besar sok ni mesti bleh jadi designer. Cewahhh.. Hahaha.

aikasayang said... BALAS

wah..bestnya cik aiyu..
feeling2 kt pantai kekdahnya..hehehe..
mak nya xjoin sama ka buat sand castle?:P

sabira said... BALAS

Feeling feeling cik aiyu plak nak bercucuk tanam tue kak..heheh..takut nnt tak lama lagi oregano penuh dlm sandbox..hahahahah

malin_purple said... BALAS

kak , awat la si aiyu ni comeeeeeeeelllll sangat sangat heeee :)

miss scofield said... BALAS

miss aiyu....
u're so adorable...

muah3....

Wahidah said... BALAS

alolo..cik aiyu acik nak tumpang main sand bole dak...even kt saudi byk sand acik lg berminat ngan sand cik aiyu yg comel ne..:)

Nazayiena said... BALAS

Dah besar nie makin tomelah Cik Aiyu nie,seronoknyanya main pasir kat blkg rumah je xyah nak gi pantai2 lg....ooo skrg dah pandai ya memilih baju yg nak pakai yea...

Madam Sooyaree said... BALAS

Cik Puan Hafiza,
Hihih.. dia lagi advance kan color block, kita monochrome aje selalu, hihi

ANR,
Thanks auntie! Seluar candy ni selesa, kalau ada size besar harus kita beli, hihi

Ita,
Tak kenal maka tak cinta, hahaha.. Duk meroyan mintak Cik Abe, nan hado dilayan, hahaha... Heh, diorang ni terror kan main remote. Mek kita pun selalu buat phone call & record, tah ape dia main tekan pun tak tau. Tapi cuba dia tengah tengok kartun, tetiba tukar channel, gelabah!

Farah,
Hari ni dia pergi bebaring dalam sand box tu, habis pasir masuk diaper, hahaha.. Kasut dia baru masuk size 6, Fatehah pakai saiz 8 ke?

Nana,
Auww.. thanks auntie! Auntie duduk Ipoh kan? Meh dating kat Tambun, hehehe

Amyz,
Hahaha.. itu la, rumah kita kaT PJ pun depan tak luas. Nak buat camne, duduk town itu la keburukan. Kecuali RM lebat le, hehehe...

Aika,
Fefeeling kat pantai takleh, Cik Aiyu takut ombak, hahaha.. Mak nye time ni le nak bercucuk tanam. Kalau tak nanti Cik Aiyu tolong sekali, haru!

Sabira,
Dia skang ni ok la sket dengan pokok yang kitorang tanam, kalau tak... nanges!! Semua yang kita pegang, dia pegang 2 kali!

Malin,
Auww.. thanks dear@

Miss Scofield,
Timasih auntie!

Wahidah,
Hihihi.. pasir Saudi takde sandbox merah, hihihi...

Kak Nurul,
Memang seronok dia main pasir, kekadang siap nganga makan pasir. Angin kita! Itu le, dia pantang bukak lemari, mesti tangan ligat nak mencapai. Dah satu keje nak lipat balik yang berterabur

farah said... BALAS

Fatehah now size 7-8 laa. Kalau 7 tu dah ngam-ngam soii, so I go for 8 dah...hehe...kasik lama sket pakai...

Eliss Mie said... BALAS

seronoknya dia dapat main pasir :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...